Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islámští přistěhovalci v Evropě...máme začít balit kufry?

Už přibližně 2000.let funguje Evropa založená na židovsko-křesťanských základech. Je to dlouhé období plné válek, násilí a hekatomb mrtvých. Ale je to také období pokroku a vynálezů, rozmachu umění, architektury, vědy a hledání cest, jak posunout naši západní civilizaci dál.

A křesťanské náboženství v tom sehrálo důležitou roli. V tom dobrém i zlém. Jsme potomci lidí, kteří dokázali postavit stavby, vytvořit umělecká, literární nebo hudební díla, která obdivujeme do dnešních dnů. Mnoho z těchto věcí je silně ovlivněno náboženstvím. Stejně tak jsme potomci lidí, kteří se ve jménu Boha a víry dopustili těch nejkrutějších zločinů a násilí. Přitom křesťanství je o lásce k bližnímu, toleranci a odpuštění. V každém z nás se odehrává neustálý boj dobra se zlem. A pokud má zlo navrch, byl a je člověk schopen z chamtivosti, nenávisti, z touhy po moci, majetku a ovládnutí druhých, upalovat na hranicích, mučit, vraždit, žehnat vojskům a dělům a přitom se drze ohánět tvrzením, že je to ve jménu Boha. To nemá s vírou a křesťanstvím nic společného.

 Možná to vypadá po přečtení prvních řádků, že jsem silně věřící člověk a pravidelný návštěvník kostela, ale není tomu tak, neboli slovy jednoho z největších Čechů, Járy Cimrmana: „Jsem bezvýhradný ateista, až se bojím, že mě Pánbůh potrestá“. Kostel vnímám z architektonického hlediska jako krásnou stavbu. Často se jedná v obci, nebo městě o dominantní stavbu viděnou zdaleka. Nemám potřebu drmolit modlitby a náboženské zpěvy, kterým nerozumím. Ale respektuji a chápu, že pro řadu lidí je důležité se takto sdružovat a uspokojit, tak své duševní potřeby. Těžko se mi to popisuje, ale pro mě není kostel jako stavba, nebo modlitba spojené s mou vnitřní představou víry a křesťanství, která je vázaná na konkrétní místo. Pro mě je důležité se snažit žít podle křesťanských zásad a vnitřně to tak cítím. Ať jsem kdekoliv. No, fakt je ten, že ne vždy se mi to daří.

 Křesťanské náboženství se nachází v krizi. Materialismus je pro řadu lidí modlou a víru berou jako něco zpátečnického a už překonaného. Fakt je ten, že za současný stav si mohou církve z velké části samy. Ať už se jedná o katolíky, pravoslavné, protestanty atd. Zneužívání dětí kněžími, homosexuální skandály, nebo prostopášný život duchovních, to jsou věci, které znechucují lidi, kteří tak církve opouštějí. Zvláště, když vysocí církevní hodnostáři tyto události bagatelizují, zavírají nad tím oči a nemají zájem současný stav uspokojivě řešit a to církev velmi oslabuje.  U nás v současné době jsou to církevní restituce, které hýbou společností a které taky církvi na popularitě nepřidávají. S tím, jak církev slábne a vytrácejí se křesťanské hodnoty, slábne i naše západní civilizace.

 Poslední desetiletí multikulturalističtí politici a sociální inženýři importují do Evropy miliony přistěhovalců, převážně z muslimských zemí, tedy z jiného civilizačního okruhu. A nebudeme si nic nalhávat, do Evropy jdou za vidinou lepšího a snadnějšího života. A nedivím se jim. Naši občané taky za totality utíkali na Západ. Problém je, že tito lidé většinou neumí jazyk země do které míří a nikdo na ně nečeká s otevřenou náručí, takže i ti vzdělaní mezi nimi často musejí vzít za vděk podřadnější práci, pokud tedy nějakou vůbec najdou. S tím se koneckonců potýkají asi všichni přistěhovalci kdekoliv na světě. Z toho pramení deziluze a frustrace. Pro mě, z nepochopitelných důvodů, se vyznavači multi-kulti, politici a různí aktivisté drží přesvědčení, že tito muslimští přistěhovalci přijmou náš západní způsob života a přizpůsobí se našim hodnotám. Očividně se tak neděje. Pouze ochotně přijímají štědrý západní sociální systém a vyspělé technologie. Ale na druhou stranu a z jejich pohledu, proč by se nám měli přizpůsobit, proč by to taky dělali? Nikdo je přece nenutí, ba naopak, jsme to my, co jsme nuceni je respektovat i s jejich odlišným způsobem života. Většinou přicházejí ze zemí, kde neznají pojem demokracie a svoboda a svoje zvyky a tradice si přinášejí sebou do Evropy. Po staletí je ovlivňuje, pro nás cizí a agresivní náboženství – islám, se kterým naši předci svedli mnoho krvavých bitev, než se jim ho před Vídní podařilo zastavit. Náboženství, které oni budou, když bude potřeba, šířit ohněm a mečem. Co znají a respektují, je síla a naopak snahu o dohodu, nebo dialog, považují za slabost. Čím více se jim, jako menšině ustupuje a snaží se jim vyhovět v jejich požadavcích, tím více se celá situace jenom zhoršuje. V celé řadě zemí, kde je dominantní islám se bojuje. Ať už je to Afrika, Blízký východ, nebo Asie. Jsou zvyklí problémy řešit, ne jednáním, ale násilím, vraždami a bojem. A různé islamistické skupiny v tom hrají podstatnou roli. Proto ve Švédsku, Francii, Nizozemí atd.hned hoří domy a auta při sebemenším problému. Těžko změníte myšlení a chování jednotlivce, nebo skupiny lidí během pár let. Někdy mi to připadá a ne jenom mě, jako by se zasekli ve středověku. Je třeba, abychom konečně otevřeli oči, oni se nám zkrátka nepřizpůsobí, ale naopak se budou snažit, abychom se my přizpůsobili a podřídili jim, jejich pravidlům a islámu. Je jasné, že si budeme muset v Evropě zvyknout na čím dál větší počet mešit. Je třeba respektovat náboženské svobody a právo muslimů na modlení a jejich náboženské obřady, ale vlády Evropských zemí by si měli dobře ohlídat, kdo v těchto mešitách hlásá a co hlásá.

 Často slýchávám, že Evropané vymírají a proto je nutné sem importovat miliony, převážně muslimských přistěhovalců, aby doplnili stavy. Nějak prostě nerozumím tomu, proč raději evropské vlády nepodpoří vhodnou sociální politikou porodnost svých vlastních občanů. Pokud zůstane současný trend zachován, dočkáme se za pár desetiletí, nebo století, že z původních křesťanských obyvatel Evropy se stane menšina. A je zcela jasné a zřejmé, že si vyznavači islámu, zcela podle demokratických pravidel a zásad, odhlasují zákony, které budou vyhovovat pouze jim. A to třeba i právo šaría. A vůbec nepochybujte o tom, že to udělají. I Hitler se nedostal k moci nějakým pučem, nebo státním převratem, ale hezky demokraticky ve volbách. Dovolím si jednu citaci z knihy Hitlerovo Německo (Matthew Hughes & Chris Mann) …Jeden z členů Komunistické strany Německa vzpomíná: „Strana tehdy zaujala stanovisko, že Hitler u moci je pro nás vlastně výhodou. Nebude to jistě dlouho trvat a zcela se znemožní, čímž se definitivně dostaneme na řadu my. Z nějakého prapodivného důvodu jsme si neuvědomili, přesněji nás vůbec nenapadlo, že Hitler hned po svém nástupu k moci změní zákony.“ Budou nás, křesťany jako menšinu tolerovat a respektovat? Já tomu prostě nevěřím. Jak se žije křesťanským enklávám v Egyptě, Sýrii, Iráku atd.? Zde A jaké je soužití muslimů a křesťanů v Evropě, v zemích, kde mají muslimové většinu, to je v Bosně, nebo v Kosovu? Kosovo je krásný příklad tzv.muslimské tolerance ke křesťanům. Menšinoví pravoslavní Srbové byli muslimskými Albánci vražděni a vyhnáni ze svých domovů a jejich kostely vypleněny. Proč bych měl být optimista a věřit, že to v jiných evropských zemích bude jinak? Tím nechci napsat a ani to není tak myšleno, že všichni muslimové jsou radikální islamisté, kteří se těší na to, že ovládnou Evropu a všechny křesťany pomordují. Většina z nich je pravděpodobně mírumilovná a chce pouze žít své životy a starat se o své rodiny. Ale je tu velké riziko od některých jejich duchovních, kteří hlásají nenávist ke všemu západnímu a to, že se nemalá část muslimů může pod jejich vlivem radikalizovat a svým fanatismem zastrašit i ty mírumilovné. Všichni Němci taky nebyli nacisti, ale ze strachu z represí a teroru z řad fanatiků SA, SS a gestapa se nacismu podvolili a mnohdy se stali nejen mlčenlivými, ale i aktivními spoluviníky těch nejhorších zvěrstev. A to je riziko, které nám hrozí i od těch umírněných muslimů. Luteránský pastor Niemöller napsal:

Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista.                                  Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat.
Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář.
Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.

 Celkově jsem pesimista a věřím tomu, že západní demokracie budou mít s muslimy postupem času čím dál větší problémy. Multikulturalismus je zločin a všichni politici, aktivisté, nebo jiní poblouzněnci, kteří ho podporují, se dopouštějí zrady na vlastním národu. A my bychom se z tohoto vývoje měli poučit a dát si velký pozor na to, koho si pouštíme do vlasti. Přistěhovalce ano, ale ty, kteří jsou nám kulturně, nábožensky a civilizačně blízcí a to muslimové nejsou. Chci věřit tomu, že na nějakém ministerstvu existuje skupina analytiků, kteří si tímto možným problémem, který by s muslimy mohl nastat, zabývají.

 Mimochodem, když se vrátím zpět do historie, ani my tady nejsme od začátku věků. Jako Slované sem naši předci doputovali snad někde od Dněpru v 6.století n.l. Co se asi tak stalo s lidmi, kteří na dnešním území Čech, Moravy a Slezska žili před příchodem Slovanů? Pravděpodobně část byla pobita, část odešla a zbytek se asimiloval. To je výstraha, že to může potkat i nás. Že jsme na tomto území zůstali jako národ, je dílem odvahy a bojovnosti našich předků a později i dílem obratné diplomacie, které nám umožnila přežít do těchto dnů. Měli bychom na to myslet.

 Vážení čtenáři, i když možná budu v následné diskuzi označen za fašistu, islamofoba, xenofoba, rasistu či bůhví co ještě, respektujte to, že i já mám právo se svobodně vyjádřit. Naopak, já zase chápu, že ne všichni se mnou budete souhlasit.Pouze mám obavu z budoucnosti, kvůli svým dětem. No a hlavně jsem si dovolil vyjádřit svůj vlastní názor, který přirozeně nikomu nevnucuji….když už holt máme tu demokracii. Prosím Vás o slušnou diskuzi, děkuji.

Autor: Pavel Antl | středa 26.6.2013 7:00 | karma článku: 34,17 | přečteno: 1512x
  • Další články autora

Pavel Antl

Občanská válka na Ukrajině? Prohrají všichni……

Na Ukrajině zuří občanská válka, jenom naše média ji korektně označují jako vládní operaci proti separatistům, či teroristům. Pokud nezasáhne vojensky Rusko ve prospěch své ruské menšiny na Ukrajině, tak pravděpodobně současná moc v Kyjevě vzbouřené oblasti na východě vrátí zpět pod svou kontrolu. Ale za jakou cenu?

7.8.2014 v 20:26 | Karma: 26,90 | Přečteno: 1238x | Diskuse| Politika

Pavel Antl

Smrt českých vojáků a nenávist v diskuzích

Dnes přišla AČR o čtyři naše chlapce v Afghánistánu a jeden je těžce zraněný. Tuto smutnou zprávu jsem zaslechl v rádiu a hned jsem kouknul na internet, abych si to ověřil. Po přečtení několika článků jsem se bohužel podíval i na diskuze. Nechápu ty příspěvky plné zloby a nenávisti vůči našim vojákům. Říkám si, co to je za lidi, kteří je uráží, nadávají jim do žoldáků a jejich smrt pomalu oslavují? Proč?

8.7.2014 v 19:00 | Karma: 44,17 | Přečteno: 14031x | Diskuse| Politika

Pavel Antl

Náhubek aneb konec nekorektních diskuzí na Idnes

Určitě nejen já, ale i ostatní čtenáři a diskutující pod články a blogy, zaregistrovali úbytek diskuzních příspěvků po „Velkém třesku“, který nastal 1.11.......................

4.11.2012 v 10:02 | Karma: 27,28 | Přečteno: 1391x | Diskuse| Ostatní

Pavel Antl

Svíce

Světlo nebo temnota, toť věčný boj a v každém z nás je kousek obou...........................................

24.4.2011 v 8:25 | Karma: 6,67 | Přečteno: 958x | Diskuse| Poezie a próza

Pavel Antl

Chci být

Chci být chlap, ultra velký macho................ne o machismu to skutečně nebude

21.4.2011 v 18:46 | Karma: 7,89 | Přečteno: 1014x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Neodstoupím, řekl Sánchez po kauze manželky. Zlepšeme politickou kulturu, vyzval

29. dubna 2024  12:41

Španělský premiér Pedro Sánchez oznámil, že demisi nepodá. Zvažoval ji s ohledem na kauzu, v níž je...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  12:31

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Ministr Rakušan vystoupí na tiskové konferenci. Promluví mimo jiné o migraci

29. dubna 2024  12:20

Přímý přenos Ministr vnitra Vít Rakušan promluví na pondělní tiskové konferenci o aktuálních tématech. Vyjádřit...

Většina práv jako u manželů a přiosvojení dětí. Pavel podepsal zákon o svazcích LGBT+

29. dubna 2024  12:07

Stejnopohlavní páry budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1799x
Mám rád svoji rodinu, přátele, točené pivo a jiskřivé víno.

Seznam rubrik